BiH Vijesti

Zvizdić – Zaev: Sport zbližava države i jedan je od najboljih promotora

Sport zbližava države i jedan je od najboljih promotora, poručili su predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i premijer Republike Makedonije Zoran Zaev večeras pred otvaranje Evropskog omladinskog festivala – EYOF, na stadionu ”Asim Ferhatović Hase” u Sarajevu.

Zvizdić je novinarima kazao da je ovo jedan od najznačajnijih događaja u BiH, poslije Zimskih olimpijskih igara održanih prije 35 godina.

– Ovo je dokaz da možemo kad hoćemo – istakao je Zvizdić naglašavajući da treba raditi na porukama zajedništva, mira i tolerancije u BiH i regiji.

Naveo je da je BiH dočekala reprezentacije iz 46 država svijeta te da je ponovo sportski centar svijeta.

– Odavde će otići poruke saradnje, mira i poruke da se natječemo u dobru – poručio je Zvizdić.

Zaev je istakao da je u BiH došao da podrži mlade sportiste koji predstavljaju Makedoniju na EYOF-u, naglašavajući da ovakvi događaji zbližavaju.

– Mi smo izvrsni prijatelji, primjer smo saradnje dviju država, i vjerujem da će ta saradnja biti unaprijeđena – istakao je Zaev.

Rekao je da EYOF budi lijepe uspomene na Olimpijadu od prije 35 godina te izrazio nadu da će biti uspješan, a da će poruke doprijeti do cijelog regiona, ali i Evrope.

Na stadionu ”Asim Fehatović Hase” u toku je ceremonija otvaranja EYOF-a, u prisustvu brojnih visokih delegacija, među kojima su članovi Predsjedništva BiH, Vijeća ministara BiH, Vlade Federacije BiH, Kantona Sarajevo i Grada Sarajeva.

(Bportal / Vijesti.ba / FENA)

Podijeli na društvene mreže!