Tehnolink Zanimljivosti

Zuckerberg svjedoči pred Kongresom SAD-a: Da li nas Facebook prati i kada se odjavimo s mreže?

Zuckerberg bi na saslušanju trebao objasniti kako njegova kompanija štiti privatnost korisnika i njihove podatke kako ne bi bili zloupotrebljeni u svrhe političkih kampanja. Šefa Facebooka preispitat će 44 senatora.

Senatori postavljaju najosnovnija pitanja o tome kako Facebookov servis funkcionira. Senator Mississippija Roger Wicker upitao je Zuckerberga je li istina da Facebook može pratiti pregledavanje interneta čak i nakon što se osoba odjavi s te društvene mreže.

Čelnik Facebooka pokušao je odbaciti tu tvrdnju, no na kraju je ipak priznao da Facebook zaista prati kolačiće, jednostavne tekstualne datoteke koje se pohranjuju u pregledniku dok korisnik pregledava neku internetsku stranicu.

Zuckerberg je na pitanje senatora Chucka Grassleyja o tome koliko je bilo još slučajeva nepravilnog prijenosa podataka rekao da Facebook trenutno radi reviziju kako bi se saznalo.

– Jeste li ikad zatražili reviziju? – upitao ga je Grassley, na što je Zuckerberg odgovorio da će “kompanija biti proaktivnija u nadolazećem vremenu”.

Zuckerbergovo svjedočenje uživo možete pratiti u nastavku.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši