BiH Vijesti

Žrtve poručile Dodiku: U Srebrenici je počinjen genocid, to ste potvrdili 2005.

Iz Udruženja žrtava i svjedoka genocida, u reakciji na izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika da Bošnjaci pokušavaju da izgrade mit o Srebrenici, istakli su da oni ne stvaraju mit, niti ima potrebe za tim.

“Poštovani predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Mitologija je srbijanska Ahdnama/Povelja, s kojom živite vijekovima. I sam ‘otac nacije’ Dobrica Ćosić u svojoj knjizi detaljno pojašnjava o srbijanskoj/srpskoj laži. Pročitajte!
Mi ne stvaramo mit, niti imamo potrebe, niti želimo Vama oduzeti tu titulu. Mi poštujemo odluke međunarodnih institucija, kao što su Ujedinjene nacije i Evropska unija, koje su svojim odlukama potvrdile da je u Srebrenici počinjen Genocid od strane VRS i MUP RS. Vi sve to dobro znate i potvrdili ste to 2005. godine i prenesite tu istinu svojim unučadima. A Bog će nam suditi”, kaže se u pismu koje potpisuju predsjednica Udruženja “Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić, predsjednik Udruženja žrtava i svjedoka genocida Murat Tahirović, te predsjednica Udruženja Žena Podrinja Bratunac Šuhra Sinanović.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!