Žestoke optužbe na račun selektora Bosne i Hercegovine

Već dugo vremena traje borba selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duška Vujoševića s njegovim bivšim klubom Partizanom.
dusko-vujosevic-kssbih-1085x650x11

Dule pokušava već duže vrijeme naplatiti novac koji mu duguje beogradski klub. Ipak, pojedini bivši košarkaši "crno-belih" nisu sretni stava sadašnjeg selektora Zmajeva.

- Duletova tužba je puštanje giljotine da se odsječe glava. Njegov trud je mnogo veći od 113.000 eura ili 513.000 eura. Mnogo veći zbog onoga što je uradio za Partizan, ma stotinu puta. Koliko je samo igrača stvorio, njegovi časovi ljubavi. Ako je to samo 113.000 eura, pa platit će Partizan to, ali nemojmo da budemo licemjeri, da peremo ruke sa "ja sam bio trener, on je bio sportski, onaj poslovni direktor, onaj predsjednik" - rekao je bivši košrkaš Partizana Goran Grbović.

Grbović se osvrnuo i na ulogu Vujoševića i vrijeme dok je sjedio na klupi Partizana.

- Želio si da budeš sve, da budeš pokret, a jedan je bio Marlon Brando, zbog kog je nastao rokenrol. Nemoj da izigravaš Che Guevaru, pa kažeš "bio sam samo običan trener i pošteno sam zaradio novac". Bio si sve u klubu dragi Dule. I zaslužio si jer je bilo toliko nesposobnih oko tebe, koji nisu radili ništa i na kraju su ti zabili nož u leđa - riječi su Grbovića.

Bivši igrač nekadašnjeg prvaka Evrope objasnio je i zašto nije uredu da Vujošević "proziva" sadašnju garnituru u upravi Partizana.

- Ne može Dule da proziva sadašnjeg predsjednika. Nije bitno iz koje si partije, nemojmo biti licemjerni, tipa "ja sam bio to i to". Bio si i trener, predsjednik, ekonom, blagajnik. Sve si bio. Nemoj sad da pereš ruke i kažeš: Dajte mi pare koje sam zaradio" - istakao je Grbović u intervjuu za Blic.

(Bportal.ba/Faktor)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>