BiH Vijesti

Zbog većeg odrona na putu Sarajevo – Foča saobraća se jednom trakom naizmjenično

Zbog aktivnih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka i Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na regionalnom putu R-445 u Visokom (most u ulici Branilaca Bosne), u narednih nekoliko dana vozila će u smijeru Visoko-Podlugovi saobraćati jednom trakom, dok će iz suprotnog smijera koristiti zaobilaznicu (ulicama Bosne Srebrene-Kadije Uvejsa-Kakanjska do kružnog toka sa R-443 Visoko-Kiseljak).

Iako su vemenski uslovi u cijeloj BiH jutros povoljni, apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Tokom dana očekujee se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši