BiH Vijesti

Zbog neophodnog jedinstva SDA blizu sam odluci da ne budem kandidat za Predsjedništvo BiH

5ad4ea01-ae40-42d9-94a7-45560a0a0a7e-denis-zvizdic-12-700x402

Zvizdiće je odgovarajući na ovo pitanje poručio kako je sve bliže odluci da se uopće ne nađe na listi potencijalnih kandidata SDA za ovu funkciju, i dodao kako to za njega u ovom trenutku nije prioritet.

– Posvećen sam poslu i obavezama na funkciji predsjedavajućeg Vijeća ministara BIH. Moj cilj nije bio da radim ovaj posao da bi poslije njega dobio neku drugu funkciju, nego mi je bio cilj da ostavarimo napradak BiH o kojem sam izvjestio na današnjem pressu. Ja u ime Vijeća ministara i u ime mojih kolega sam zaista ponosan na ono što smo uradili. Kada govorimo o kandidaturi, još uvijek unutar SDA nismo definirali niti jasne procedure, niti konačnu listu, rekao je Zvizdić i nastavio:

– Sami ste svjedoci da se ta lista potencijalnih kandidata stalno mijenja, na njoj je nekad pet ljudi, nekad šest, četiri, tri i tako dalje. Procedure koje su najavljene po meni nisu dovoljno efikasne, ja mislim da one slabe neophodno jedinstvo SDA i slabe ukupan kapacitet kandidata SDA za člana Predsjedništva BIH. Zbog toga mogu reći da sam sve manje zainteresiran uopće za tu funkciju, i vrlo blizu sam odluci da na neki način uopće ne budem kandidat na samoj listi potencijalnih kandidata, jer usitinu ne bih htio niti želio učestvovati u procesu za koji sam ubijeđen da će oslabiti SDA.

On je rekao da je slogan SDA i dalje “U jedinstvu je snaga”, a da bi takav proces  na neki način mogao oslabiti sam kapacitet kandidata.

– Koji mora imati nepodijeljenu i čvrstu podršku SDA, koja  mora biti toliko snažna da on svojim autoritetom , svojim rogramom, činjenicom da je prodržavano, proevropski usmjeren , može privući glasove ne samo SDA nego I svih građana BIH koji je doživljavaju svojom državom i koji žele prosperitet I stabilnost u BIH.  Nisam još donio konačnu odluku, ali pred nama je vrlo kratko vrijeme unutar kojeg ćemo donijeti potrebne odluke, rekao je Zvizdić.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši