BiH Vijesti Vijesti

Zbog magle vozači se pozivaju na povećani oprez

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko prevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja. Zbog nestabilnih vremenskih prilika i učestalih padavina, vozači se pozivaju na pojačan oprez.

Saobraćaj teretnih vozila obustavljen je zbog rekonstrukcije mosta na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno (na ulazu u Bugojno). Za vrijeme ovih radova saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na alternativni pravac Bugojno – Donji Vakuf – Travnik – Nević Polje, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Sanacioni radovi izvode se na autoputu A-1 dionice Sarajevo zapad – Lepenica i Podlugovi – Visoko, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj – Gromiljak, M-5 Mrkonjić Grad – Ključ, M-4 Teslić – Karuše, M-5 Donji Vakuf – Travnik, M-16 Banja Luka – Jajce i M-18 Semizovac – Olovo -Kladanj.

Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u Crnoj Gori u terminima od 09.00 do 13.00 sati i 15.00 do 18.00 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi – Dvor, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Podijeli na društvene mreže!