Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Završen sastanak u Beogradu: Vučić i Dodik razgovarali o infrastrukturnim projektima

U tom kontekstu Vučić je sugerirao Dodiku da uloži dodatne napore kako bi što prije bio otvoren most Ljubovija-Bratunac.

Vučić je naveo da će most Ljubovija-Bratunac značajno uticati na poboljšanje života i rada žitelja ovog dijela Podrinja, saopšteno je iz Pres-službe predsjednika Srbije.

Predsjednik srbije i predsjednik bh. entiteta RS razgovarali su o infrastrukturnim projektima od vitalne važnosti za povezivanje Srbije i entiteta RS i istakli značaj realizacije ovih projekata s ciljem podsticanja ekonomskog razvoja cijelog regiona.

Vučić i Dodik su se sastali u decembru prošle godine kada je nakon sastanka zaključeno da će granica između Srbije i Bosne i Hercegovine biti utvrđena do kraja 2017. godine.

Jedna od tema razgovora Vučić-Dodik bila je i priprema deklaracije o očuvanju srpskog identiteta i jezika, a nacrt tog dokumenta najavljen je za drugu polovicu novembra.

Dodik se Vučiću požalio na “sve goru” situaciju Srba u Bosni i Hercegovini.

“Hrvati su inscenirali priču s popisom da tamo živi manje Hrvata nego što ih ima. Zato se RS pobunila protiv objavljivanja tih podataka o popisu, pa sada imamo problem da se ispuni upitnik na putu ka EU”, ustvrdio je Dodik.

“Smatrali smo da ovim pomažemo ne samo Srbima, već i Bošnjacima, ne samo u BiH, već i u Srbiji, ali ne možemo ono što BiH ne želi”, rekao je Vučić.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši