Zatvoren 44. međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene industrije – Sajam šljive

Četrdeset četvrti međunarodni sajam poljoprivrede i prehrambene idustrije - Sajam šljive, koji se održavao od 23. do 27. avgusta u Gradačcu, danas je službeno zatvoren.
sajam sljive 2017 11

Na oko 5. 500 kvadratnih metara zatvorenog i otvorenog sajamskog prostora, svoje proizvode i usluge prezentovalo je oko 300 izlagača iz BiH, zemalja okruženja, te Austrije, Češke, Mađarske, Turske i Njemačke.

"Ove godine imali smo veoma zapažen nastup izlagača i njihova ocjena je da smo dobro organizovali ovu manifestaciju. Sajam je bio veoma popraćen od strane poslovnih ljudi ali i građana. Bilo je niz prezenatacija o stanju i unapređenju poljoprivrede,  jačanju izlaska  proizvođača na ino tržišta. U ’Krušiku’ je održano tradicionalno znanstveno stručno predavanje, a po prvi puta bili smo suorganizator 2. Kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima s međunarodnim sudjelovanjem. I ove godine imali smo kontakte s privrednicima, organizacijama i institucijama iz susjednih zemalja. Očekujemo da će iduće godine, kada budemo organizovali 45. gradačački sajam popljoprivrede i prehrambene industrije, biti značajno sudjelovanje privrednika iz Republike Hrvatske" kazao je direktor Gradačačkog sajma Hašim Šabanović.

Prema anketi organizatora sajma, veliki postotak izlagača izrazio je želju da i sljedeće godine bude dio ove tradicionalne privredne manifestacije.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>