Izdvojeno Izdvojeno

Zašto suđenje generalu Atifu Dudakoviću počinje na Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine?

Ruski teroristi koji su učestvovali u agresiji na našu domovinu šetaju po Bosni i Hercegovini, slave učešće u agresiji i vrbuju plaćenike za rat u Ukrajini, a četnički pokret djeluje kao normalno udruženje i postrojava se po etnički očišćenom Višegradu, piše Saff.

Za to vrijeme, Sud BiH je odlučio kako će suđenje Generalu Dudakoviću započeti tačno na Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – jedine legalne vojne sile međunarodno priznate države.
Simbolika tog dana ozbiljna je poruka svim patriotama ove države. Možda je zato i odlučeno da suđenje generalu Dudakoviću počne 15. aprila.
Slavnog Generala Alagića su ponizili i ubili dušmani – uz svesrdnu pomoć domaćih izdajnika. Danas isti ti dušmani kroz državne pravosudne institucije to isto žele uraditi sa generalnom Dudakovićem.
Nažalost, istom progonu izloženi su general Sakib Mahmuljin i Ramiz Drekoviće, kao i brojni drugi istaknuti komandanti i heroji Armije Republike Bosne i Hercegovine protiv kojih se vode sudski procesi pred Sudom BiH.

Podijeli na društvene mreže!