LifeStyle Magazin Magazin

Zašto Oliver Dragojević nije htio nastupati u Srbiji?

Oliver Dragojević 2013. godine nastupao je u našoj zemlji, tačnije u Sarajevu i Tuzli te je tom prilikom dao izjavu za jednu televiziju i otkrio zašto nikad nije htio nastupati u Srbiji.

-Ne želim sam sebe prevariti. Postoji rečenica: ‘Nikad ne reci nikad’, ali mi se čini da neke stvari koje sam si zacrtao u životu nisam nikad iznevjerio – rekao je tad Oliver.

Dvije godine kasnije u intervjuu za Ekskluzivu malo je više otkrio o toj svojoj odluci.

-Nemam namjeru bilo šta talasati. To je moj stav i, kako sam i rekao, ostao sam dosljedan sebi. Da nastupim u Srbiji, izdao bih svoje principe i stavove. Znam da moje kolege to rade samo zbog novca, a mene ni to ne zanima. Ostajem pri svome stavu, i ne vidim tu ništa neobično ili čudno. Dolazili su razni menadžeri, nudili sile novca, ne smijem ni reći kolike su to cifre, ali sve sam odbio.

Imam princip. Nema to veze s politikom ili političarima. Imam svoj stav od početka raspada Jugoslavije i neću ga se odreći. Dolazi publika iz Srbije na moje koncerte u Hercegovinu, Sloveniju, bili su u Sarajevu prije nekoliko godina, dolaze u Hrvatsku. Srećem te ljude i ispričamo se, fotografiramo se. U Srbiji imam publiku, ali oni me mogu doći slušati bilo gdje, tako da nema razloga za brigu – rekao je.

Sličnu stvar je ponovio i početkom ove godine kad je gostovao u emisiji “TV lica, kao sav normalni svijet”. Emisija je snimana u Splitu, a kad ga je urednica Tanja Peternek Aleksić upitala hoće li Beograd uvrstiti na listu gradova u kojima će nastupiti, Oliver joj je odgovorio: “Neće, neće. To smo završili. Zapravo, tu temu smo završili… Zvali su me puno puta i svaki put sam rekao ne, ja sam mislio da je ta tema završena.”

Dodao je i da svoje mišljenje neće promijeniti. No, naglasio je srpskoj publici da su dobrodošli na svakom njegovom koncertu, piše Index.

(Bportal.ba/Index)

Podijeli na društvene mreže!