Fudbal Regija i Svijet Regija i Svijet Sport Sport Svijet Vijesti

Zakašnjelo izvinjenje Özilu

Mnogo prašine podigao je oproštaj Mesuta Özila od dresa reprezentacije Njemačke.

Nakon što je Elf takmičenje na Svjetskom prvenstvu okončao u grupnoj fazi, njemačka javnost krivca za katastrofalan rezultat pronašla je u Özilu, po kojem su osulu paljbu zbog loših predstava u Rusiji, ali i zbog slikanja s turskim predsjednikom Erdoganom.

Veznjak Arsenala objasnio je da je reprezentativnu karijeru okončao zbog trpljenja rasističkih napada od kojih ga niko nije branio.

Fudbalski savez Njemačke tek sada je priznao da je napravio grešku u ovom slučaju, a predsjednik DFB-a Reinhard Grindel uputio je javno izvinjenje Özilu.

– Trebao sam zauzeti jasan stav glede rasističkih napada i pokušati zaštiti Özila. Trebao sam izaći u javnost i dati svima do znanja da takvo ponašanje Savez neće trpjeti. Žao mi je što se on osjeća sam u ovoj borbi i što Savez nije stao iza njega. Važno mi je dati svima do znanja da ni s kim nisam pričao o njegovim nastupima na Svjetskom prvenstvu i kritikovao ga, kao što se pisalo, jer mi je jasno da pobjeđujemo i gubimo kao ekipa. Označiti jednog igrača kao krivca za ispadanje sa Svjetskog prvenstva je suludo – kazao je Grindel.

(Faktor/Bportal)

Podijeli na društvene mreže!