BiH Vijesti Vijesti

Zabava u Pionirskoj dolini: Djeca i roditelji uživaju u “Porodičnom i ekološkom danu”

U okviru obilježavanja Dana Općine Centar, prvu ovomajsku subotu Općina i JU “Centar kulture i mladih” ove općine posvetili su upravo mališanima, najmlađim Sarajlijama, ali i njihovim roditeljima da zajedno uživaju u prirodnim ljepotama i svim sadržajima koje ovaj rekreativno zabavni centar nudi.

Priređen je i vrlo bogat kulturni i zabavni program. Ozarena i sretna lica, smijeh i dječije oduševljenje, ali i njihovih roditelja, pa i nešto starijih posjetioca dokaz su da su se danas zabavili i uživali u muzici, madžioničarskim trikovima, plesu, nastupu mažoretkinja iz Čapljine, slikanju sa likovima iz omiljenih crtanih filmova, radionicama, sportskim rekreativnim igrama, aerobiku, dok su u rukama nosili omiljene životinje i druge predmete modelirane od balona.

Sve prisutne svojim koncertom počastio je Latif i “Mravko Travko”.

– Općina Centar organiziranjem jednog ovakvog druženja željela je naglasiti značaj porodice kao osnovne društvene ćelije. Pored roditelja sa djecom došli su nam i dragi mališani i odgajatelji iz KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja, Centra Vladimir Nazor, Zavoda za zaštitu djece iz Pazarića, Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju – kazali su iz Općine Centar.

Dobrodošlicu u ime Općine Centar i organizatora prisutnima je poželio Mustafa Resić, savjetnik načelnika Općine Centar.

Prema riječima Senada Bostandžića, direktora Centra kulture i mladih “Pionirska dolina” i zoo vrt pravo su mjesto na kojem danas djeca učestvuju u ekološkim radionicama o zaštiti prirode i životinja, jer upravo na taj način i u pravom ambijentu djeci treba razvijati osjećaj za okoliš i prirodne ljepote.

Pored kulturnih i ekoloških radionica, tokom dana organizirne su igre i sportske aktivnosti, u kojima su zajednički učestvovali roditelji i djeca. Za najuspješnije su obezbijeđene i prigodne nagrade.

Mališani su osim bogatog i zanimljivog programa uživali i u brojnim ljepotama popularne Pionirske doline, u posjeti nastambama u kojima se nalaze razne egzotične i autohtone životinje, igri na dječijim igralištima, vožnji u voziću, vrtešci, na autodromu, u autićima na električni pogon, šetnji, trčanju i igri na zelenim površinama, a roditelji u ugodnom ambijentu prelijepe ljetne bašte.

Rukovodstvo “Pionirske doline” i zoo vrta, odnosno preduzeća “Park” najavilo je da će ovakvih druženja u budućnosti biti puno više, te da će naš zoološki vrt uskoro biti bogatiji za nove stanovnike i sadržaje.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši