Fudbal Sport Sport

Za Vatrene u ponedjeljak doček na Trgu bana Jelačića

Brojni građani očekuju se u ponedjeljak na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića na dočeku Hrvatske fudbalske reprezentacije koja je ostvarila historijski uspjeh plasmanom u finale Svjetskog fudbalskog prvenstva, za što će ih potom na Pantovčaku odlikovati predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić pozvao je sve ljubitelje fudbala da Vatrene dočekaju te glasnim navijanjem pozdrave i na samoj ruti kretanja povorke od Zračne luke dr. Franjo Tuđman do Trga bana Jelačića, a prema programu poslanom iz njegova Ureda dolazak reprezentacije u zračnu luku očekuje se u 14 sati, a na Trg bana Jelačića oko 14.30 sati.

Vatrene će na Trgu pjesmom dočekati “Zaprešić Boysi”, a uz navijačke pjesme predviđena je i izvedba budnice “Moja domovina” uz puštanje u nebo hiljade crveno-bijelih balona.

Doček Hrvatske fudbalske reprezentacije organiziraju Grad Zagreb i Hrvatski nogometni savez, a redatelj je Krešo Dolenčić.

Prema najavi iz Ureda predsjednice, Grabar-Kitarović na Pantovčaku će u 17.30 sati uručiti odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske selektoru, igračima i članovima stručnog štaba Hrvatske fudbalske reprezentacije te članovima delegacije Hrvatskog nogometnog saveza uz prigodno obraćanje, javila je Hina.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!