Košarka Slider Slider Sport

Vujošević odlazi na transplantaciju bubrega, šta je predložio rukovodstvu KSBiH?

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević 30. jula počinje s procesom transplantacije bubrega. Popularni Dule o svemu je danas obavijestio domaću javnost putem saopćenja koje je objavila zvanična stranica KSBiH.

Saopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

– Obavještavam javnost da sam jučer dobio informaciju o tome da će proces transplatacije jednog bubrega u moj organizam započeti u jednoj specijalističkoj ustanovi u Istanbulu, dana 30. jula ove godine.

Istine radi, 30. jula počinju ispitivanja od čijih rezultata zavisi da li će do transplatacije doći.
Taj zahvat ja čekam dugo i budući da sam svestan zahtevnosti čitave stvari želim da se zna da je ta operacija neodgodiva, ali i da činjenica što se ona vremenski poklapa sa završnom fazom kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo mene ne čini mirnim.

Zato želim da rukovodstvo KSBiH preuzme rukovođenje reprezentacijom za vrijeme moga bolničkog odsustva i perioda rehabilitacije.

Očekujem da se igrači reprezentativci suštinski, a ne deklarativno mobilišu za utakmice koje nas očekuju.

Za tu mobilizaciju prvi korak je odaziv na poziv da igraju za reprezentaciju. Očekujem da svojim postupcima pokažu odanost košarci, a da patriotske izjave daju eventualno tek kada su se odazvali na poziv i došli na pripreme.

Budući da sam potpuno svjestan neizvesnosti ishoda pregleda i operativnog zahvata, kao i dužine post operativnog toka ljudima koji vode KSBiH dajem predlog da u interesu reprezentacije Bosne i Hercegovine u ovom momentu, a prema svojim uvjerenjima i odgovornosti, donesu odluke o daljoj strategiji i u skladu sa njom kadrovskim rješenjima – navodi se u saopćenju koje potpisuje Duško Vujošević.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!