Vujošević: Nismo imali sreće u žrijebu, bilo je i lakših grupa

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u kvalifikacjiama za svjetsko prvenstvo 2019. u Kini nastupit će u E-grupi sa selekcijama Francuske, Rusije i Belgije, odlučeno je današnjim žrijebom u Minhenu.
FNA_60688

Selektor Duško Vujošević izjavio je da "njegov tim nije imao sreće u žrijebu, jer je bilo i lakših grupa".

"U svakom slučaju treba osmisliti strategiju i pokušati  pojačati ekipu. Svi smo apsolutno svjesni da smo plasmanom u kvalifikacije napravili jako veliki uspjeh. Ekipa, koju smo sastavili, je perspektivna, pokazala je veliki entuzijazam,  borbenost, predanost, emociju i ima prostor za napredovanje. Međutim, kad je u pitanju momentalni kvalitet, nije nešto što je posebno impresivno. Samo s ovakvim sastavom nećemo biti konkurentni u kvalifikacijama, a i ne treba gajiti iluzije da bez određenih pojačanja možemo napraviti neki ozbiljniji rezultat" kazao je Vujošević.

Najbolji bh. igrač u pretkvalifikacijama Džanan Musa kazao je da je "zadovljan reprezentacijama u našoj grupi te da je bilo jačih grupa".

"Imamo svoju šansu. Ako se odazovemo u punom sastavu, ako atmosfera bude kao što je bila, naravno, ako nam trener ozdravi u što vjerujem da hoće, uz pomoć naših navijača i svih koji vjeruju u nas nadam se da ćemo ostvariti uspjeh" kazao je Musa.

Kvalifikacije počinju u novembru, a košarkaši BiH otvaraju ih susretom s Rusijom na domaćem terenu, 24. novembra. Tri dana kasnije gostuju Francuskoj, dok 22. februara 2018. u trećem kolu dočekuju Belgiju. Četvrto kolo na rasporedu je 25. februara kada košarkaši BiH idu u goste Rusiji, dok se prvi krug kvalifikacija završava u julu 2018. Reprezentacija BiH 29. juna dočekuje Francusku, dok u posljednjem kolu 2. jula ide u goste Belgiji.

Nakon šest kola tri ekipe će nastaviti takmičenje u drugom krugu kvalifikacija.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>