Vučićev general optužen za zločine: Kosovo traži hapšenje načelnika Generalštaba Vojske Srbije

Posljednji put je o ovoj temi bilo riječi početkom prošle godine, kad se ovaj srpski general našao na spisku 57 Srba za kojima je Priština izdala crvene Interpolove potjernice zbog ratnih zločina počinjenih na Kosovu

Bivši američki diplomata i šef OEBS na Kosovu Vilijam Voker, zatražio je hapšenje načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića za zločine počinjene na Kosovu!

- Tražiće njegovo hapšenje zbog zločina na Kosovu tokom 1998. i 1999, ali i isporučenje Prištini, gdje bi mu se sudilo, otkriva izvor Kurira.

Posljednji put je o ovoj temi bilo riječi početkom prošle godine, kad se ovaj srpski general našao na spisku 57 Srba za kojima je Priština izdala crvene Interpolove potjernice zbog  ratnih zločina počinjenih na Kosovu.

Komentarišući ponovni Vokerov angažman, predsjednik skupštinskog Odbora za Kosovo Milovan Drecun kaže za Kurir da Srbija nikad neće pristati ni na čije ucjene, a kamoli na zahtjeve "samoproglašene države Kosovo".

- To su budalaštine. Kome Srbija da izruči generala Dikovića?! Nepriznatoj državi? Taj Voker je saučesnik u etničkom čišćenju na Kosovu i neko ko je odgovoran za bombardovanje Srbije. On bi i dalje da nam nanosi štetu, ali neće moći! Diković je častan oficir i mnogima je trn u oku zato što je sa svojom jedinicom zadao udarac najekstremnijem krilu terorističke OVK, takozvanim crnokošuljašima - navodi Drecun.

(Bportal.ba/SB)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>