Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Vučić sa Viškovićem: Srbija će uvijek biti iskren prijatelj i snažan oslonac RS-u

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić primio je premijera Republike Srpske Radovana Viškovića i tom prilikom poručio da će Srbija, kao iskren prijatelj i pouzdan partner, uvijek biti snažan oslonac entitetu Republici Srpskoj.

– Srbija će uvijek, uz poštovanje Dejtonskog sporazuma, pomagati različite infrastrukturne i druge projekte u Republici Srpskoj, kao i zajednički rad na negovanju naših kulturnih i duhovnih veza – naglasio je predsjednik Vučić.

On je rekao da je, zbog ekonomskog prosperiteta i ostvarenja zajedničkih planova, najvažnije sačuvati mir i stabilnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, prenosi Pink.rs.

Predsjednik Vučić i premijer Višković razgovarali su i o konkretnim zajedničkim infrastrukturnim i energetskim projektima.

Vučić je Viškoviću poželio mnogo uspjeha na odgovornoj dužnosti, uz uvjerenje da će požrtvovano raditi da građanima Republike Srpske obezbijedi napredak i blagostanje.

Premijer RS je rekao da se raduje sadržajnoj i intenzivnoj saradnji sa predsjednikom Vučićem i Vladom Republike Srbije, sa kojom uskoro očekuje novu zajedničku sjednicu.

On je istakao da je “predsjednik Vučić prvi predsjednik Srbije koji je prešao sa riječi na djela”, jer je ispunio obećanja i pomogao izgradnju različitih objekata i infrastrukturnih projekata u Republici Srpskoj, ali i u Federaciji BiH.

Višković je zahvalio na dosadašnjoj pomoći Srbije i rekao da se raduje svakom njenom uspjehu, jer jaka Srbija predstavlja snažan oslonac za Republiku Srpsku.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!