Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Vučić: Napadi na Srbe u Hrvatskoj strašni, Srbija će pomoći svom narodu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je strašno to što su Srbi posljednjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

“Fasciniran sam potrebom hrvatskih zvaničnika da pet miliona puta ponavljaju priču o velikosrpskoj agresiji. Ništa ih ne razumijem, jer kada bismo govorili o međusobnim žrtvama to je neuporedivo, kako iz Prvog, tako, naročito iz Drugog svjetskog rata. Da govorimo svakog dana o genocidu u Jasenovcu, zločinu u Glini i drugim mjestima, koji su bili zastrašujući, nije korisno”, rekao je Vučić.

On je rekao za TV “Pink” da je strašno to što su napadani ljudi koji navijaju za beogradski Fudbalski klub “Crvena zvezda” u Hrvatskoj.

“Danas ih love po kafićima da vide ko smije da navija za ‘Zvezdu’ i to su strašne stvari”, rekao je Vučić i dodao da je sada razumljivo zašto se veći dio Srba iz Hrvatske danas nalazi u Srbiji, gdje su započeli novi život.

On se zahvalio tim ljudima koji su ostali u Srbiji i uspjeli da, marljivim radom Srbiju promijene na bolje, a za one koji su ostali u Hrvatskoj nada se da će im stići podrška iz EU.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!