Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Vučić nakon sastanka s Kolindom: “Nisam nikakav četnik, ni ja, ni moja porodica”

Vučić je nakon sastanka sa hrvatskom koleginicom Kolindom Grabar Kitarović rekao da nema problema da bilo ko ostvaruje poene tako što njega vrijeđa, ali i istakao da “on nije nikakav četnik”.

“Vidio sam ljude sa parolama. Pisalo je ‘Konju, ne laži’, pa nešto oko izvinjenja, ‘četnik-početnik’, ‘barabo, vrati se u Srbiju’, ali nisam se mnogo potresao. Predsjednica (Kolinda) Grabar Kitarović mi je priredila dobar doček. Rekli su mi da je bilo nekoliko stotina ljudi, to je normalno u demokratij”, rekao je Vučić.

Zatim je rekao: “Nisam nikakav četnik, niko u familiji mi nije bio četnik. U prošlom ratu porodica Vučić je stradala, stradala je i u pretprošlom ratu, a ne znam da je porodica učestvovala u bilo kakvim zločinima.”

Vučić je proteste komentarisao nakon pitanja novinara iz Srbije, a odgovor je dala i hrvatska predsjednica, koja je istakla da je “demokratski protestovati, ali da ne može da podrži uvrede i govor mržnje”.

“Imam i poruku za srpsku javnost: ne smemo da dopustimo da nam ljudi sa rubova političkog spektra ili spektra nekakvih razmišljanja diktiraju politiku, to radimo mi državnici i ogromna većina građana, koji podržavaju posetu predsednika Vučića, jer znamo da moramo da razgovaramo o poboljšanju odnosa”, rekla je ona.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši