LifeStyle Magazin

Vrijeme je za ugodne jesenje promjene u vašem domu

Moramo priznati da, barem kada je home dekor u pitanju više volimo udoban ušuškan kutak, kada se tokom svježih dana, umorni vratimo kući, zato je vrijeme da polako preuredimo naš dom i pripremimo se za nešto hladnije dane koji su pred nama. Jesen je vrijeme za uživanje u malim stvarima u udobnosti svog doma, za dobru knjigu, filmski maraton, toplu čokoladu i kuhano vino, a sve to još je ljepše, kada se ušuškate i uživate u sitnim detaljima vašeg doma.

Kada je jesenje preuređenje doma u pitanju, bitno je da bude toplo, udobno, puno detalja, a sve to ne košta gotovo ništa, jer većinu toga već imamo.

Dnevni boravak je idealno mjesto za sitne investicije

Obogatite svoj prostor za odmor jastučićima umirujućih boja i toplom, mekanom dekicom, u kojoj ćete se umotati, dok ispijate šolju omiljenog čaja. Uz to, mirisne svijeće su potpuno u duhu jeseni, jer podstiču toplu atmosferu doma, kao i vaze pune jesenje dekoracije, a sve te sitnice zahtijevaju vrlo malo novca i mnogo više kreativnosti pri uređenju sopstvenog prostora.

Kada su boje u pitanju, ove jeseni su najpopularnije zagasito plava, oker žuta, bakarna i bež, pa se odlučite da svoj dom uredite upravo u ovim tonovima.

Sve je u detaljima

Odaberite omiljenu jesenju šolju iz koje ćete ispijati ukusne tople napitke.

Kada su biljke u pitanju tokom jeseni, kaktus je savršen izbor. Poredajte omiljene knjige na police, dom ukrasite mirisnim svijećama koje mirišu na jabuke, cimet i bundevu, te stvorite za sebe topao jesenji ambijent u koji ćete poželjeti da se vratite nakon svakodnevnih obaveza.

(Bportal.ba/Ljepotaizdravlje)

Podijeli na društvene mreže!