BiH Vijesti Vijesti

Vozači, oprez – magla smanjuje vidljivost na cestama

U centralnim i istočnim dijelovima Bosne i Hercegovine magla jutros smanjuje vidljivost, pa se savjetuje opreznija vožnja. U ostalim krajevima zemlje ima slabije jutarnje magle, ali ne utječe bitnije na odvijanje saobraćaja.

Na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik – Bugojno, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas, saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na magistralni put preko Travnika i Donjeg Vakufa, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su radovi na magistralnom putu M-4 Teslić – Karuše, zbog čega na mjestu izvođenja radova vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom (od 07.00 do 17.00 sati).

Zbog izvođenja radova na sanaciji dilatacionih naprava na dva mosta, dionica Visoko – Podlugovi, od danas će vozila saobraćati dvosmjerno, jednom saobraćajnom trakom (smjer Sarajevo – Zenica).

Sanacioni radovi na autoputu A-1 izvode se i na dionici Sarajevo zapad – Lepenica, kao i na magistralnim putevima: M-5 Blažuj – Gromiljak (Gladno Polje i prolaz kroz Kiseljak), M-5 Mrkonjić Grad – Ključ, M-5 Donji Vakuf – Travnik i M-18 Semizovac – Olovo – Kladanj.

Od ostalih puteva s izmijenjenim režimom saobraćaja izdvajaju se regionalni putevi: R-418 Prozor – Tomislavgrad (Podbor – Aćimići), R-445 Lješevo – Visoko, R-454a Bratunac – Drinjača i R-474 Jelah – Piljužići.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi – Dvor, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(Bportal/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!