Voćka koja ima najjače antioksidativno dejstvo na svijetu

Prve šljive su stigle i mame svojom modroplavom bojom. S pravom, jer se nalaze na vrhu liste od 24 vrste voća sa najjačim antioksidativnim djelovanjem. U našem narodu ovo voće izuzetno je rasprostranjeno i omiljeno. Možete da ga jedete u bilo koje doba dana, pa i ujutru.
sljiva-gradacac (3)

Za doručak možete da napravite voćni jogurt sa šljivama, tako što u običan jogurt dodate isjeckane i oljuštene šljive i med po želji. A ukoliko sami pečete ražani hljeb, u pripremljenu smjesu možete dodati i do napola ispečene šljive u rerni. Peku se na 200 stepeni dok se ne smežuraju. Ovako spremljen ražani hljeb vrlo je sladak, ukusan i zdrav.

Pri kupovini šljiva birajte čvrste plodove, neoštećene i sa peteljkom. Površina treba da im je malo zamagljena, što pokazuje da se sa šljivama dobro postupalo.

U frižideru mogu da se čuvaju najviše 3 dana jer brzo dozrijevaju. Držite ih posebno u papirnatoj kesi, jer dozrijevajući oslobađaju etilen koji ubrzava zrenje ostalog voća i povrća koje se nalazi u frižideru.

Izvađene iz frižidera treba izvijesno vrijeme da odstoje na sobnoj temperaturi, jer im se na taj način vraća maksimum sočnosti i slatkoće.

(Bportal)




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>