BiH Vijesti Vijesti

Vlada RS-a danas o ‘dolasku migranata’

Sjednici će prisustvovati entitetski predsjednik Milorad Dodik i predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, najavljeno je iz entitetsle vlade.

Osim članova Vlade, sjednici će prisustvovati direktor policije RS-a Darko Ćulum, direktor Instituta za javno zdravstvo Miodrag Marjanović, direktor Univerzitetskog kliničkog centra RS-a Vlado Đajić i direktor Uprave Civilne zaštite Mile Međed.

Početak sjednice najavljen je za 15 sati.

Prije pet dana Vlada RS-a je izrazila zabrinutost zbog, kako je saopćeno, povećanog broja nezakonitog ulaska migranata u Bosnu i Hercegovinu i smatra da se ovoj problematici ne pristupa s potrebnom pažnjom koja može rezultirati ozbiljnim posljedicama po bh. građane.

Istovremeno, u entitetskoj vladi smatraju neprihvatljivim da institucije BiH predlažu korištenje objekata bivših kasarni “Zalužani“ u Banjoj Luci i “Neretva“ u Kalinoviku, a koje su postale vlasništvo Vlade RS-a i Općine Kalinovik, u bilo kakve namjene bez saglasnosti izvršne vlasti ovog bh. entiteta.

Prethodno je državni ministar sigurnosti Dragan Mektić za pojedine medije izjavio da BiH nema načina da presiječe rutu i zaustavi migrante koji nadiru ka BiH i kojih je trenutno više od 50.000 na ruti između Grčke i BiH.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši