BiH Vijesti

Vlada KS: Nema potrebe za hitnom sjednicom, sve je pod kontrolom

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i članovi Vlade održali su pres-konferenciju povodom nastale situacije kao posljedice elementarnih nepogoda. Forto je istakao da su sve ekipe bile na terenu, da su pratile dešavanja, te da je sve stavljeno pod kontrolu.

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite KS Samir Džihić upoznao je javnost o aktivnostima koje su uspješno realizirali prethodna tri dana. Kazao je da je stanje trenutno stabilno te da je prohodna sva infrastruktura.

Srđan Mandić, ministar komunalne privrede Kantona Sarajevo, poručio je da su jutros dobili molbu od FUCZ-a da se izađe ususret Općini Busovača iz drugog kantona jer imaju problem u snabdijevanju pitkom vodom.

– Vlada je donijela odluku da se pomogne s cisternama vode. Ako se dese slične situacije i u drugim mjestima, a nadamo se da neće, Vlada KS će staviti sve resurse da se pomogne, rekao je ministar Mandić.

Ministar saobraćaja KS Adnan Šteta osvrnuo se i na srušeni most na Ilidži, istaknuvši da stoje Općini Ilidža na raspolaganju te da će pomoći u sanaciji koliko budu u mogućnosti.
Premijer Edin Forto kazao je i da su na Kolegiju Skupštine odlučili da neće biti održana hitna sjednica, koju je tražio zastupnik SDA Mirza Čelik, jer je sve pod kontrolom, najavivši održavanje tematske sjednice po ovom pitanju u maju.

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!