Vlada FBiH: Odobreno novo zaduženje Federacije do 100 miliona KM

Federalna vlada odobrila je zaduženje Federacije Bosne i Hercegovine putem emisije trezorskih zapisa s ciljem prikupljanja sredstava za finansiranje izdataka utvrđenih Budžetom FBiH za 2017. u nominalnom iznosu do 100 miliona KM.
Vlada-FBiH

Nominalna vrijednost trezorskog zapisa je 10.000, s rokom dospijeća 91 dan. Datum aukcije bit će utvrđen javnim pozivom, a bit će održana putem Sarajevske berze. Danas je usvojen i izvještaj o zaduženju FBiH po osnovu emisije trezorskih zapisa od 23.5.2017. godine ukupne nominalne vrijednosti 20 miliona KM.

Vlada FBiH donijela je odluke o usvajanju strateških procjene utjecaja na okoliš planova upravljanja vodama za vodna područje rijeke Save i Jadranskog mora u Federaciji BiH za period od 2016. do 2021. godine. Agencija za vodna područja rijeke Save i Jadranskog mora zadužene su za praćenje okolišnih pokazatelja utvrđenih u strateškim procjenama s ciljem realizacije ciljeva upravljanja vodama.

Federalna vlada usvojila je peti mjesečni izvještaj o radu Komisije za praćenje i koordinaciju izvršavanja obaveza federalnih organa koje se odnose na evropske integracije.

Današnjim odlukama Vlada je odobrila zakup poslovnog prostora u Sarajevu za smještaj više federalnih institucija.

Donesena je i Odluka o razvrstavanju javne ceste LOT-2 Butila - Briješće - spoj sa ulicom Safeta Zajke u javnu cestu kategorije brzih cesta BC1.

Vlada je dala preporuku za prijem u državljanstvo Bosne i Hercegovine Evgeniyu Gaponko, baletnom igraču od naročite koristi za BiH.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>