BiH Slider Slider Vijesti

Višković: Ukidamo ministarstvo za izbjeglice u Vladi RS

Radovan Višković novi je mandatar Vlade Republike Srpske, saopštila je predsjednica RS Željka Cvijanović.

“Došlo je vrijeme da formiramo Vladu. Obavljen je čitav niz konsultacija, s obzirom da znamo stavove naših kolaicionih partnera, predlažem Viškovića za mandatara”, rekla je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović.

Ona je istakla da je ovo veliki dan i dodala da misli da će Višković vrlo brzo sastaviti novu Vladeu bh. entiteta Republike Srpske.

“Višković je mnogo godina sastavni dio jednog velikog tima, zahvalna sam mu na dobroj saradnji, kao šefa kluba SNSD-a u parlamentu RS. Moram reći da očekujem od nove Vlade da nastavi sa pozitivnim trendovima koje smo ostvarili u prethodnom periodu. Ovo je vrijeme stabilnosti, naša Republika Srpska i institucije su stabilne.”, istakla je predsjednica manjeg bh.entiteta.

Ona je dodala da se uspostavlja ozbiljna garnitura koja će profesionalno raditi svoj posao.

“Gospodinu Viškoviću se stavljam na raspolaganje za svaku vrstu pomoći i radu i sa željom da nastavi projekte i poslove koje smo započeli”, poručila je Cvijanović.

Uz izraze zahvalnosti na ukazanom povjerenju, Višković je rekao da je počastvovan ovim činom te dodao da je ovo ne samo privilegija već i ogromna odgovornost.

Dodao je da mnogo duguje svojoj stranci SNSD-u i njegovom predsjedniku Miloradu Dodiku koji su prepoznali njegov rad prethodnih godina.

“Počastvovan sam na izboru mandatara za sastav nove Vlade. Kao odgovoran čovjek svjestan sam da to nije samo privilegija, već je i obaveza i od mene se očekuje da odradim sve ono što je vlada Željke Cvijanović započela”, rekao je Višković.

Izrazio je nadu da nova Vlade neće biti opstruisana i onemogućena da radi u najvećem kapacitetu.

“Časno ću obavljati posao kao što sam i sve radio do sada. U svom radu ću se truditi da uvažim svako mišljenje koje može dovesti do nekog dobrog rješenja”, kaže Višković.

On je najavio da će na pravoj sjednici Narodna skupština RS ukinuti ministarstvo za izbjeglice u Vladi RS, dok će se ministarstvo privrede, rudarstva i energetike podijeliti na dva, te će u buduće u Vladi RS djelovati ministarstvo privrede i ministarstvo energetike i rudarstva.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!