BiH Vijesti

Višković potvrdio imena ministara u novoj Vladi RS-a: Šesnaest ministarstava podijeljeno između šest stranaka

U novoj Vladi Republike Srpske (RS) ministrica finansija bit će Zora Vidović, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Boris Pašalić, zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, dok će Srđan Rajčević voditi novoformirani resor za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo – potvrdio je mandatar Radovan Višković.

Ministar policije RS-a ostat će Dragan Lukač, Anton Kasipović na mjestu ministra pravde, Zlatan Klokić na mjestu ministra za evropske integracije i međunarodnu saradnju, a Srebrenka Golić i u narednom mandatu bit će ministrica građevinarstva. Svi su kadrovi Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Višković je, nakon što je obrazložio ekspoze, saopćio i sastav svog kabineta.

Potvrdio je da će lider Socijalističke partije (SP) Petar Đokić biti ministar industrije i rudarstva, Duško Milunović ministar rada i boračko-invalidske zaštite, a Sonja Davidović ministrica porodice, omladine i sporta.

Lejla Rešić ostaje ministrica uprave i lokalne samouprave, a Neđo Trninić ministar saobraćaja i veza.

Nova ministrica trgovine i turizma je Dragica Kovač iz Foče. Novi resor privrede i preduzetništva vodit će Vjekoslav Petričević iz Doboja, a ministrica prosvjete i kulture je Natalija Trivić.

U novoj Vladi je osam Srba, pet Bošnjaka i tri Hrvata. Ministri dolaze iz SNSD-a, Demokratskog narodnog saveza (DNS), Demokratskog saveza-demos, Ujedinjene Srpske (US), Socijalističke partije (SP) i Narodnog demokratskog pokreta (NDP).

(Bportal.ba/Fena)

Podijeli na društvene mreže!