Vijeće ministara BiH: Ministri, delegati, parlamentarci i članovi Predsjedništva bez prava na jubilarnu nagradu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je Prijedlog amandmana I na Prijedlog zakona o dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, kojim su pobrojani bh. zvaničnici koji nemaju pravo na jubilarnu nagradu.
Vijece_Ministara_8.3.

Pravo na novčanu naknadu po osnovu jubilarnih nagrada ne ostvaruju izabrani i imenovani zvaničnici u institucijama BiH, i to: članovi Predsjedništva BiH, zastupnici Predstavničkog doma i delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, ministri i zamjenici ministara.

Na ovaj način žele se izbjeći različita tumačenja o tome ko se smatra izabranim i imenovanim zvaničnikom u institucijama Bosne i Hercegovine u skladu za zaključkom Doma naroda PS BiH.

Podsjećamo da je Dom naroda prilikom razmatranja dopuna Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH zatražio preciziranje ove odredbe. Ministarstvo finansija i trezora uputit će Prijedlog amandmana Parlamentarnoj skupštini BiH.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>