Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

VIDEO Vučić u klinču s hrvatskim novinarima: “Izmislili ste to za Veliku Srbiju”

I u Vrginmostu se potegnulo pitanje govora koji je Aleksandar Vučić, tada član Šešeljevih radikala, održao 1995. godine u tada okupiranoj Glini pa je tako reporterka Nove TV Ivana Pezo Moskaljov prvo pitala srbijanskog predsjednika opterećuje li tadašnji njegov govor međusobne odnose Hrvatske i Srbije te misli li danas da Glina, koja je samo 20-ak km od Vrginmosta, nije hrvatska, Vučić je odgovorio:

“Čuo sam bezbroj istih pitanja jučer. Za mene je interesantno da je mjera vaše podrške i poštovanja, da ne kažem ljubavi, jednako proporcionalna poniznosti koju očekujete od nekoga ko bi došao među vas. Takvu vrstu poniznosti s moje strane, straha ili potrebe da vam se dodvoravam nikada nećete vidjeti”.

Međutim, novinari su i dalje insistirali na odgovorima srbijanskog predsjednika pa je tako novinar N1 televizije insistirao je na komentaru govora u Glini o Velikoj Srbiji. Vučić mu je odgovorio: “To Velika Srbija ste dodali. Izmislili ste to za Veliku Srbiju, toga u govoru u Glini nema. Slučajno.”

No, video Vučićevog govora iz 1995. koji se može vidjeti na YouTubu ipak demantuje tvrdnje Aleksandra Vučića danas. Evo što je tada među ostalim rekao:

“…Ništa više nema od vesti u Krajini. Kao da je to inostranstvo, kao da je to u Hrvatskoj… E, neće moći! Nikada srpska krajina, nikada Glina neće biti hrvatska. Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! (…) Ukoliko srpski radikali pobede i poraze precednika Srbije, vi znate da ćete živeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi, i tu odstupanja biti neće”, riječi su iz govora Vučića u Glini.

(Bportal.ba/Dnevnik.hr)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši