BiH Vijesti

VIDEO Vijećnik Kasumovića gađao fasciklom, prekinuta sjednica Gradskog vijeća Zenice

Tačka broj deset današnje sjednice donijela je novu raspravu o komunalnim taksama, što je goruća tema u Gradskom vijeću Zenice već više od godinu dana, a tiče se dodatnog oporezivanja privrednih subjekata. Međutim, ovaj put sve se završilo optužbama pa i gađanjem fasciklima.

Keleštura je tokom rasprave izašao za govornicu gdje je rekao kako dodatno oporezivanje privrednika ne može se uskladiti s poboljšanjem poslovnog ambijenta u Zenici. Dotakao se i zahtjeva koji je upućen ispred Gradskog vijeća Zenice premijeru ZDK Miralemu Galijaševiću da povuće apelaciju koju je uputio Ustavnom sudu FBiH vezano za ocjenu ustavnosti dodatnog oporezivanja igara na sreću.

“Nismo za oporezivanje ove vrste ni u jednom slučaju. Dovoljno su naši poslovni subjekti opterećeni da jedva dišu. Ne dozvoljavate ljudima da se obraćaju Ustavnom sudu. Ko ima pravo da meni ospori da apliciram Ustavnom sudu? Stidite se vaših odluka i glasanja. Ovdje odlučujete o životu 130.000 Zeničana i mi ćemo ostati neutralni”, kazao je Keleštura.

Kasumović je nakon obraćanja Kelešture za govornicom izašao i izjavio kako je potrebno “građanima još jednom naglasiti da je Keleštura potpisao pismo koje su mu sastavili kladioničari”, aludirajući na pismo za ocjenu ustavnosti odluke o oporezivanju priređivača igara na sreću.

Keleštura je zatim Kasumovića gađao fasciklom u kojoj su bili papiri te ga nazvao lažovom i dodao da Kasumovićeve optužbe, odnosno, laži, trebaju prestati.

Nakon toga sjednica Gradskog vijeća je prekinuta.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši