BiH Vijesti Vijesti

VIDEO Udarna vijest na RTRS-u: Tokom Trumpovog govora kamera snimila Željku Cvijanović

Predsjednik SAD Donald Trump rekao je na Nacionalnom molitvenom doručku u Washingtonu da je vjera “centralna za američki život i slobodu”.

U 15-ominutnom obraćanju na godišnjem skupu zvaničnika drugih država, političara iz SAD, diplomata, vjerskih vođa, Trump je ukazao da su osnivači Amerike govorili o “našem tvorcu” u Deklaraciji o nezavisnosti, da na američkom novcu piše “U Boga vjerujemo”.

On je rekao da prava koja svi Amerikanci uživaju “nisu data od čovjeka” već da “naša prava dolaze od našeg tvorca”.

“Šta god da se desi nikakva zemaljska snaga ne može da oduzme ta prava”, rekao je Trump na 66. Nacionalnom molitvenom doručku u hotelu Washington Hilton, tradicionalnom okupljanju na kome zvanice razmjenjuju prijateljske poruke kroz molitvu.

Govorio je i o tome da vidi “moć Božje ljubavi” u Amerikancima, posebno tokom odgovora na nedavne uragane i masovne oružane napade.

“Mi svi možemo da budemo heroji za sve”, rekao je Trump.

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara više od šest decenija po kojoj se svake godine, prvog četvrtka u februaru, u zajedničkoj molitvi okupljaju predsjednik SAD, članovi Kongresa, američki političari i vojni lideri, kao i ugledni gosti iz stotinjak zemlja svijeta.

slika kraj

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši