VIDEO Portugalska turistička atrakcija: Neobičan prolaz u podvodni svijet

U slučaju da vam je namjera dolazak do Zemlje Čuda, dovoljno je slijediti Alisu i proći kroz ogledalo, a kad vidimo ovo čudo prirode na planini Serra de Estrella u Portugalu uvjereni smo da bismo njime mogli doći do podvodnog svijeta...
covao-do-conchos

Vir Covao do Conchos već više od šezdeset godina začuđuje, ali i fascinira svojim izgledom. Izgleda kao prolaz u svijet ispod površine, a ovo je priča o njemu.

Iako ima izgled vrata koja vode u "drugi svijet", treba reći kako on ipak nije čudo prirode, već je nastao ljudskim radom i uticajem. Naime, Covao do Conchos dio je hidroelektrane izgrađene davne 1955. godine i zapravo služi za 'usisavanje' vode iz jezera do brane.

61245929-covao-do-conchos

Iako ga nije priroda stvorila, to nije razlog da mu se ne divite. To su shvatili i brojni turisti planinari, koji unatoč teškom putu koji vodi do njega, ne odustaju od namjere da ga vide, a prije nego li ga i vi posjetite uživajte u kadrovima iz "zraka", ovog nesvakidašnjeg 'fenomena'.

(Bportal.ba/Dnevnik.hr)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>