BiH Vijesti

VIDEO Policija spriječila demobilisane borce da uđu u Parlament FBiH

borci1-696x456
FOTO: I. Kralj

U pauzi između dvije sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta došlo je do incidenta. Naime, ispred zgrade Parlamenta FBiH došlo je do fizičkog obračuna specijalne jedinice policije i manje grupe demobilisanih boraca koji su pokušali ući u zgradu ove institucije.

Ispred zgrade Parlamenta su pripadnici specijalne policije koji su stali između demonstranata i ulaza u objekat. Specijalci su  spriječili ulazak demonstranata u zgradu.

Demobilisani borci su nezadovoljni jer se njihovi zahtjevi o objavi registra, boračkom dodatku i ukidanju finansiranja boračkih udruženja nisu našli na dnevnom redu današnje sjednice Parlamenta FBiH.

Oni su u jednom trenutku oformili tim od pet predstavnika koji su ušli u zgradu Parlamenta FBiH, ali uprkos čekanju nije primio niko od zastupnika. Kada su izašli iz zgrade i saopćili kolegama da nisu primljeni na pregovore, pokušali su na silu probiti kordon policije koja im je uzvratila silom.

U skupštinskoj sali  gotovo da i nema poslanika, veoma je malo i novinara. Nepotvrđena informacija je da je navodno preporučena evakuacija iz zgrade zbog sigurnosnih razloga.

(Bportal.ba/Slobodna Bosna)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši