VIDEO Pogledajte snimak privođenja šestorke koja je pljačkala tržne centre

Šest osoba bilo je meta akcije Federalne uprave policije koja se u srijedu ujutro odvijala na područjima Čapljine i Mostara.
privođenje

Policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona i angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, poduzimaju aktivnosti na realizaciji operativne akcije kodnog naziva “Shark” na području općina Mostar i Čapljina, piše Bljesak.info.

Ova višemjesečna istraga je rezultirala u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tokom 2016. i 2017. godine, izvršila više krivičnih djela kao što su razbojništva na štetu TC “Bingo” u Čitluku i Sutini, “Robota” u Mostaru, benzinske pumpe “Čule” u Mostaru, pljačke više bankomata na području Hercegovačko – neretvanskog kantona i Zapadnohercegovačkog kantona, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina hiljada konvertibilnih maraka.

Pored navedenog ova organizovana kriminalna grupa se dovodi u vezu i sa drugim krivičnim djelima kao što su teške krađe putničkih vozila, stavljanje u promet opojnih droga, izvršenih na prostoru FBiH.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po Naredbama Kantonalnog suda u Mostaru, vrše se pretresi na pet lokacija na području općine Mostar i jednoj lokaciji na području opštine Čapljina, u kojim je do sada pronađena određen iznos novca, oružja, ručne UKV radio stanice, municija, materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain.

Također, prilikom pretresanja do sada su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje krivičnih dijela ili su kupljena od novca iz počinjenih krivičnih djela.

Tokom ovih aktivnosti je lišeno slobode pet osoba iz Mostara inicijala M.M. (1990. god.), R.B. (1987. god.), A.B. (1984. god.), J.M. (1983. god.) i J.U. (1986. god.) i jedna osoba iz Čapljine inicijala I.L. (1977. god.), a koji se sumnjiče za krivično djelo “Organizovani kriminal” iz člana 342., a u vezi sa “Razbojništva” 289. “Teške krađe” 287., “Zloupotreba opojnih droga” iz člana iz člana 238. KZ FBiH.

(Bportal.ba/Fokus)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>