Tuzlanski kanton Tuzlanski kanton

VIDEO Pecara 2: Kompanija Bingo gradi stambene i poslovne objekte

Na Dnevnom redu predstojeće sjednice Gradskog vijeća Tuzla koja će biti održana sutra, između ostalog, naći će se Prijedlog regulacionog plana nerealiziranog djela prostorne cjeline Pecara 2 u Tuzli.

Na ovom prostoru, koji se nalazi na području mjesne zajednice Brčanska Malta kompanija Bingo bi trebala graditi stambene i poslovne objekte. Nakon, realizacije ovog zacrtanog projekta istočni dio Tuzle će poprimiti sasvim novi izgled.

Na 2,63 hektara zemljišta u planu je da se izgrade dva stambeno poslovna bloka sa oko 250 stanova koja će djelimično ući u već postojeće naselje.

Omar Hadžić šef Službe za prostorno uređenje i zaštitu okoline za RTV 7 je kazao kako je u pitanju prostorna cjelina za koji postoji važeći regulacioni plan. Međutim, tokom javne rasprave bilo je i nekoliko primjedbi koje su na kraju prihvaćene od strane Zavoda za urbanizam.

“Bilo je nekih sitnih korekcija u pogledu horizontalnih gabarita pojedinih objekata koji su planirani da se grade na tom području. Također, bila je i jedna izmjena koja se odnosila na saobraćaj tako da će biti izgrađena saobraćajnica sa kružnim tokom nakon čega ćemo imati poboljšanu prohodnost” – naglasio je Hadžić.

Zemljište na kojem je planirana gradnja dva stambeno poslovna bloka pola je u privatnom, a pola u državnom vlasništvu. Kako je naglašeno gradnja će se odvijati u nekoliko faza zavisno od investitora.

Osim kompanije Bingo razmatra se navodno i još jedan zahtjev.

(Bportal.ba)

Podijeli na društvene mreže!