Regija i Svijet Regija i Svijet Svijet

VIDEO Ovako izgleda pakao: Autom jurio kroz plamen i snimio stvarne rezmjere požara u Kaliforniji

Američkom saveznom državom Kalifornijom bjesne požari, a sa mjesta događaja pristižu snimci i fotografije koje na zastrašujuć način dočaravaju razmjere katastrofe izgorjelih predjela i naselja. Jedan snimak posebno je zanimljiv: na snimci dostojnoj nekog filma katastrofe, vidi se vožnja kroz područje zahvaćeno vatrenom stihijom.

“Osjećam se vrlo ranjivo dok objavljujem ovaj snimak, ali osjećam da to moram učiniti. Moj rodni Paradise gori. Moja porodica je evakuirana i na sigurnom je, no na sigurnom nisu još i svi moji prijatelji. Ovo je nestvarno” napisala je stanovnica gradića Paradisea objavivši snimku iz automobila koji se cestom probijao kroz plamen.

Najmanje devet osoba poginulo je u požaru koji od četvrtka hara sjeverom Kalifornije dok je, južnije, poznato ljetovalište Malibu ugroženo drugim požarom koji brzo napreduje. U četvrtak je otkriveno pet žrtava u gradiću Paradiseu, sjeverno od glavnog grada Sacramenta, čijih je 26.000 stanovnika dobilo naređenje za evakuaciju. Četiri su žrtve bile u svojim automobilima a jedna na obližnjem tlu.

(Bportal.ba/SB)

Podijeli na društvene mreže!