Zabava Zanimljivosti

VIDEO Koliko brzo treba voziti kabriolet na kiši da ostanete suhi?

Ovo pitanje zasigurno je sebi bar jednom postavio svaki vlasnik kabrioleta. No malo ih zna odgovor.

Za razumjeti ovu problematiku dovoljno je poznavati osnove mehanike fluida, u ovom slučaju aerodinamike. Drivetribe je to objasnio na najjednostavniji način u kratkom videoprilogu objasnivši osnovne zakonitosti dinamike fluida.

Prije svega valja znati da postoje dva tipa strujanja, laminarno i turbulentno. I dok je zrak u laminarnom sloju spor i niskog pritika, u turbulentnom stanju se giba brzo i pritisci su visoki. Sloj zraka koji je u kontaktu s površinom automobila je granični sloj, a tačka razdvajanja je najviši brid vjetrobranskog stakla. U toj tački dolazi do odvajanja dijela strujanja koje postaje turbulentno.

Zaključak se nameće sam po sebi i kaže kako će oblik strujanja ovisiti o brzini, ali i uglu pod kojim se nalazi vjetrobran. Što je ugao veći, turbulentno strujanje će se prije generirati. Primjerice, kod automobila kao što su Mazda MX5 ili BMW Z4, dovoljno je voziti brzinom od 45 milja/h, odnosno 72 km/h da ostanete suhi. Na aerodinamičnijim formama poput Ferrarijeve potrebno je voziti brže. Upravo zato neki Mercedesi imaju zračne deflektore kojima utječu na strujanje zraka.

(Bportal.ba/Index)

Podijeli na društvene mreže!