VIDEO Hrvatska pod vodom: Svi vatrogasci na terenu, tuča poharala pola Zagreba, u Istri turisti bježali s plaža

Jako grmljavinsko nevrijeme zahvatilo je jučer Zagreb, a zbog obilne kiše neke ulice su poplavljene, javili su hrvatski mediji.
poplavljeni zagreb

U nevremenu, koje je popodne pogodilo Zagreb, poplavljene su neke ulice na Novom Zagrebu i Trg Ivana Kukuljevića u naselju Špansko.

Vatrogasci u Zagrebu primili su na stotine poziva građana, a sve raspoložive ekipe su na terenu. Oni su uputili apel građanima da broj telefona 193 zovu samo u krajnjoj nuždi.

Za par sati temperatura je pala sa 29 na 19 stepeni, a prema najavama meteorologa, već sutra će biti iznad 30 stepeni Celzijevih.

U 21 sat Ured za upravljanje hitnim situacijama izvijestio je kako su nevremenom najviše pogođena naselja - Črnomerec, Podsused, Stenjevec i Gajnice. Na liniji Zaprešić-Črnomerec voda je ušla u bus.

Također, poplavljen je i Trg Ivana Kukuljevića u naselju Špansko. Zapadnim dijelom Zagreba mogle su se čuti i sirene.

I Istru i Kvarner pogodilo je nevrijeme sa silovitim naletima vjetra koji je neugodno iznenadio i lokalno stanovništvo i turiste. Ovo je najmanje četvrta velika oluja koja je proteklih nekoliko sedmica poharala taj dio Hrvatske.
nevrijme istamt
Olujno nevrijeme u poslijepodnevnim satima ponedjeljka poharalo je i karlovačko područje. Snažna ljetna oluja donijela je probleme u prometu. Velika količina kiše u kratkom periodu zatvorila je državnu cestu D1 na Ilovcu i promet se odvijao zaobilazno preko Orlovca.
nevrijm karlovacki 1
Srećom, veće neprilike nisu zabilježene.

(Bportal)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>