BiH Vijesti

VIDEO Građani i radnici ispred HDZ-a uzvikuju: Dragane lopove!

Veliki broj građana okupio se u Mostaru ispred sjedišta HDZ-a i traže da im se obrati lider ove stranke Dragan Čović.

Građani i radnici Aluminija kažu kako se neće razići dok im se ne obrati Čović.

Radnici Aluminija i građani koji ima pružaju podršku okupili su se ispred zgrade HDZ-a BiH koju osigurava policija.

Ispred zgrade pale se svijeće, uzvijekuje se ”Lopovi!”, ”Dragane, lopove!” te se pjeva ”Ponosna moja je zemlja Hercegovina”..

Idem u Njemačku. Ne zanima me koja je stranka i koja partija. Ja znam da neću imat kruha”, rekao je radnik koji 15 godina radi u Aluminiju. ”Šta nam rade naši? Gdje je Čović? Sram ga bilo, ostavio je na cjedilu hrvatski narod. Svi su krivi. Ovo je sramota šta nam rade”, rekao je djelatnik koji je 39 godina radio u mostarskoj tvornici.

Jedan od okupljenih građana ispred sjedišta HDZ-a u Mostaru kazao je kako od Čovića, ako već nije u stanju da se obrati ljudima i pomogne u rješavanju problema, očekuje makar da im plati kurs njemačkog ili nekog drugog jezika pa da mogu ići raditi u EU.

Dragan Čović je stigao u Aluminij na sastanak s predstavnicima ovog preduzeća, ali radnici poručuju kako je prava adresa za sastanak centrala HDZ-a, a ne Aluminij.

Ispred Aluminija nalazi se veliki broj pripadnika policijskih snaga.

Podsjećamo, za 12 sati najavljen je sastanak radnika Aluminija s liderom HDZ-a Draganom Čovićem, ali je došlo do kratkog spoja oko mjesta održavanja sastanka.

Naime, iz HDZ-a su medijima poslali saopštenje u kojem navode kako će sastanak biti održan u prostorijama Aluminija, dok je predsjednik Nezavisnog sindikata Aluminija Romeo Biokšić pozvao građane da se okupe ispred prostorija HDZ-a u 11:30.

(Bportal.ba/Vijesti.ba)

Podijeli na društvene mreže!