VIDEO Čopor pasa u dvorištu Prve osnovne škole u Živinicama

Problem pasa lutalica prisutan je u skoro svim gradovima i općinama u Bosni i Hercegovini. Na redakcijski mail portala Tuzlarije.net stigao je video snimak zabrinutog građanina Općine Živinice.
dukeletine

"Ovo je svakodnevna situacija ispred Prve osnovne škole u Živinicama. Naime, psi u čoporima na ulaznim vratima, u dvorištu škole, gdje svakodnevno boravi na stotine mališana"... navodi se u pismu zabrinutog građanina.

Da su psi lutalice zaista veliki problem ove Općine govori i činjenica da je načelnik Samir Kamenjaković na sjednici Kolegija krajem augusta na dnevni red stavio upravo ovaj problem.

“Ja često u kontaktima sa građanima imam informacije da imamo jako puno potencijalno opasnih pasa lutalica koji ugrožavaju naše stanovnike. Ono što mi je poseban alarm je da početkom septembra djeca počinju ići u školu i mi moramo prevenirati taj dio. Taj dio koji ćemo sad uraditi neće riješiti problem ali će prevenirati određene stvari gdje bi ugrozili pogotovo djecu koja idu u školu a i kompletno stanovništvo Općine Živinice. Tom problemu moramo prići studiozno" rekao je tom prilikom načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković.

No, školska godina je uveliko krenula a problem pasa lutalica je i dalje prisutan, i to baš u dvorištu škole.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>