LifeStyle Magazin

VIDEO Bivši bh. bokser Mensur Peljto oženio se treći put: Na vjenčanju avion, konji, kočije…

Život piše lijepe, ali i one manje lijepe događaje, a upravo ovaj prvi dio prolazi nekada najbolji bh. bokser Mensur Peljto. Naš poznati sportista i šampion oženio se lijepom Aminom s kojom živi već nekoliko godina i s kojom ima trogodišnjeg sina Ali Mensura.
Svečana ceremonija je održana u njegovom rodnom Brčkom, pred oko 300 zvanica.

Peljto se i ovaj put potrudio da njegovo vjenčanje ostane upamćeno, a svojoj izabranici priredio je dan iz snova. On je po svoju buduću suprugu stigao u tradicionalnoj narodnoj nošnji i na konju.

Kočije, konji, avioni…, sve to i još više bilo je dio spektakularnog vjenčanja. Presretan zbog novog životnog koraka, kazao nam je da još sliježe utiske te da će ovo, sasvim sigurno, biti njegovo posljednje vjenčanje jer je sreću pronašao u svojoj Amini.

“Moram priznati da me još drži euforija, nekako nisam svjestan sreće kroz koju prolazim. Toliko je sve bilo lijepo, 12 sati intenzivne pažnje, a nama je sve prošlo kao da je trajalo deset minuta. Uživali smo i mi, a i zvanice. Drago mi je da nas je vrijeme poslužilo zbog helikoptera i slijetanja. Bilo je oko 200 zvanica na ranču i 170 na brodu, dakle oko 300 ukupno”, kaže Peljto.

Njegovo vjenčanje je, naglašava, bilo posvećeno svim ženama i nosi posebnu poruku…

“Mislim da sve žene ovog svijeta zaslužuju neuobičajeno vjenčanje koje sam ja priredio svojoj supruzi. Brčko i okolina ne pamte ovakvo vjenčanje. Avion, konj, kočije, “hummer” limuzina, vatromet, slavlje na brodu uz Kemala Hasića i Lejlu Zahirović, sve sam to organizirao. Osim toga, zvali su me iz Zagreba i Beograda da mi čestitaju i da mi kažu da se ovakvo vjenčanje nije desilo u regiji”, ističe Peljto, dodavši da se prvi put vjenčao šerijatski.

Ovo je Peljti treći brak. Prvi put je pred matičara stao sa bivšom suprugom Tinom 1991. godine, i iz ovog braka ima kćerke Semiru i Azru. Drugi put vjenčao se 2012. godine sa Adisom Hotom, no tri godine kasnije i ovaj brak je nažalost doživio svoj krah.

(Bportal.ba/Klix)

Podijeli na društvene mreže!