Regija Regija Regija i Svijet Regija i Svijet

Veliko interesovanje za Erdoganovu posjetu Sarajevu: Iz Makedonije dolazi 50 autobusa

Salih Utas, predsjednik Unije evropskih turskih demokrata (UETD) u Makedoniji, rekao je za Anadoliju da su iz Makedonije organizovali dolazak zainteresovanih na 6. po redu Kongres UETD-a koji će se održati u Sarajevu, a kojem će prisustvovati i turski predsjednik.

Istakao je da će i predstavništvo UETD-a u Makedoniji učestvovati na Kongresu kao i druga predstavništva ove Unije u Evropi, dodajući da dolazak Erdogana za njih predstavlja posebnu radost i sreću. Naglasio je da su mnogi Turci koji žive u Makedoniji veoma sretni zbog predstojeće posjete Erdogana, istakavši da su prethodnih dana u uredu UETD-a u Makedoniji primili brojne telefonske pozive vezane za ovu posjetu.

– Naši građani u Makedoniji su već rezervisali mjesta tako da ćemo odavde imati oko 50 punih autobusa. Ovdje želim naglasiti da od 2.000 rezervacija oko 90 posto čine naša braća i prijatelji iz Makedonije. Ako Bog da, 19. maja u večernjim satima svi zajedno ćemo krenuti prema Sarajevu”, rekao je Utas.

Naglasio je da očekuju dolazak ljudi i iz Albanije, Kosova, Crne Gore i iz Sandžaka da bi, kako je rekao, u Sarajevu podržali Erdogana i Tursku.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši