BiH Slider Slider Vijesti

Velika Kladuša: Migranti probili policijski kordon i stigli na most koji vodi ka Hrvatskoj

Migranti koji su noć proveli u blizini Graničnog prijelaza Velika Kalduša – Maljevac, čekajući na ulazak u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, probili su prvi kordon pripadnika Granične policije BiH i probili se do drugog kordona Granične policije BiH, javlja reporter Anadolu Agency.

Na ovaj način između 150 i 200 migranata našlo se na mostu koji iz BiH vodi ka graničnom prijelazu u Republici Hrvatskoj.

Migranti, među kojima se nalaze i žene i djeca, prilično su uznemireni, tako da se povremeno sukobljavaju sa pripadnicima policije.

Migranti na mostu uzvikuju “Open border”.

Više od stotinu migranata proteklu noć je provelo u blizini Graničnog prijelaza Velika Kladuša – Maljevac čekajući na prelazak iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku.
U utorak u poslijepodnevnim satima oko 400 migranata stiglo je u blizinu tog graničnog prijelaza, a policija je na oko 100 metara od prijelaza postavila zaštitnu žutu traku i onemogućila im da pređu u Hrvatsku.

Među migrantima, koji su proteklu noć proveli u improvizovanim šatorima ili pod otvorenim nebom, nalazi se znatan broj žena i djece. Oni su na svega deset stepeni Celzijusa zapalili i vatru, a prethodno su sakupili drva u neposrednoj blizini graničnog prijelaza.

(Bportal.ba/Anadolija)

Podijeli na društvene mreže!