Crna Hronika Crna Hronika

Užas u Zenici: Tukli staricu zbog 30 maraka!

Prema informacijama iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u nedjelju su nešto prije 17 sati dvije nepoznate osobe pokucale na vrata kuće u ulici Poglavnica u Zenici, koja im je otključala i otvorila 79-godišnja vlasnica P. M.

Razbojnici su staricu tom prilikom nasilno ugurali u kuću i oborili je na pod, a pritom je nekoliko puta udarili u lice. Oni su potom ispremetali stvari u kući, te ukrali 30 maraka, nakon čega su pobjegli kroz prozor.

Policija, je odmah nakon prijave, izašla na teren, te je mjesto događaja osigurano do dolaska uviđaje ekipe Policijske uprave I. U međuvremenu su policajci radili na rasvjetljavanju ovog razbojništva, te je ispitano više osoba i rađene su operativne provjere na terenu.

Tako su policajci došli do informacija da bi se u vezu sa ovim razbojništvom mogao dovesti maloljetni O. Š., a da je njegov saučesnik bio A. R.

– Daljnjim operativnim radom također se došlo do saznanja da se O. Š. može dovesti u vezu i sa prijavljenim krivičnim djelom teška krađa, koja je počinjena 22. maja oko 9.40 sati u Kranjčevićevoj ulici u Zenici, kao i teškom krađom koja je isti dan oko 19.10 sati počinjena nad oštećenom R. G. iz Zenice, koja je presretnuta na ulici i kojoj su s vrata otrgnute vrijedne zlatne ogrlice – kazali su iz policije.

O. Š. i A. R. locirani su jučer na području Zenice, te su uhapšeni i privedeni u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

Osumnjičeni će nakon prikupljenih dokaza i obavještenja tokom dana biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu u Zenici.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!

Komentariši