Utrka života: Michael Phelps plivat će protiv velike bijele psine

Michael Phelps (31) odavno nema nikakvu konkurenciju u plivanju. Fantastični Amerikanac, najveći olimpijac svih vremena, osvojio je rekordnih 28 olimpijskih medalja, od čega 23 zlatne i praktički više nema nikakvih motiva.
michael-phelps-hidzama-01

No, Phelps se odlučio nakratko povući iz mirovine i okušati se protiv malo drukčijeg protivnika. "The Flying Fish" će sljedeći mjesec plivati protiv puno veće ribe, velike bijele psine.

Riječ je o inicijativi Discovery Channela koji na taj način želi promovisati svoj serijal o tim životinjama, no pitanje je ima li Phelps ikakvih izgleda.

Ovo će biti prva utrka u njegovoj karijeri koja uopće neće ovisiti o njemu, nego o njegovom protivniku. Odnosno, o tome koliko ozbiljno će morski pas shvatiti ovu utrku. Ti fascinantni morski predatori mogu plivati brzinom i do 55 kilometara na sat, no uobičajena lovna brzina im je oko 40 km/h.

No, kad ne lovi, morski pas kruži oceanima brzinom od 8 kilometara na sat, a budući da je Phelpsu jednom prilikom izmjerena brzina od 9,6 kilometara na sat, najuspješniji olimpijac u historiji možda ima nekakvih izgleda. Pod uvjetom da je morski pas umoran, sit ili da ga Phelps uopće ne zanima.

No, Amerikanac je utrku shvatio krajnje ozbiljno, pa je tako već odradio inicijalni skauting svog protivnika, što je objavio i na Instagramu.

psina_felps

(Bportal.ba/Index.hr)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>