Uputio mu dobre želje: Kralj Bahreina čestitao Ivaniću Dan nezavisnosti BiH

Kralj Bahreina, Hamad bin Isa Al Khalifa uputio je čestitku predsjedavajućem Predsjedništva BiH, Mladenu Ivaniću povodom Dana nezavisnosti BiH.
bahrein-kralj

U velikoj čestitci, kako prenosi Bahrein New Agency, on je uputio dobre želje predsjedavajućem Ivaniću povodom državnog praznika.

Prethodno, predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić, uputio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladenu Ivaniću i svim građanima Bosne i Hercegovine čestitku povodom 1. marta - Dana nezavisnosti BiH.

Nikšić je u čestitci naveo da se ove godine navršava četvrt vijeka od istorijske odluke svih naroda i građana BiH koji su slobodnom voljom, na demokratskom referendumu odlučili da Bosna i Hercegovina, kao država građana, ravnopravnih Srba, Muslimana i Hrvata i pripadnika drugih naroda bude nezavisna i suverena država.

"Uz 25. novembar i ZAVNOBiH ovaj datum i ovaj događaj, ostat će trajno upisan u istoriji BiH kao vrhunsko demokratsko postignuće svih njenih građana", navodi se u Nikšićevoj čestitci.

Uslijedio je odgovor Ivanića koji je kazao kako na ovaj način Nikšić vrši politički pritisak na njega.

"Evidentno je da gospodin Nikišić na ovaj način vrši politički pritisak i da me želi predstaviti kao nacionalistu. Moj stav je da je u pitanju marginalna politička ličnost i kao takav pravi vrckave štoseve. Ali to je njegovo pravo. Što kažu ovdje u Sarajevu, halal mu bilo", kazao je Ivanić.

(Bportal.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>