Upravni odbor Slobode na čelu sa predsjednikom Mujkanovićem podnio neopozivu ostavku

Kako Tuzlanski.ba nezavnično saznaje predsjednik UO FK Sloboda Tuzla, Senad Mujkanović u ime kompletnog Upravnog odbora podnio je ostavku.
600_15132526651510931995mujkanovic

O svojoj namjeri Mujkanović je obavijestio kako predsjednika Skupštine FK Sloboda Kemala Kurevića tako i gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića koji će u toku dana napismeno dobiti ostavku.

Za sada nisu poznati detalji i razlozi ostavke koja je uslijedila iznenada za vrijeme zimske pauze. Podsjetimo, Mujkanović je na mjesto predsjednika kluba došao nakon ostavke Azmira Husića i sa članovima Upravnog odbora koje je sam izabrao godinu dana je upravljao klubom.

Za vrijeme njegovog mandata kako je i sam Mujkanović isticao na press konferencijama urađene su veliki pomaci ka ozdravljenju kluba i finansijskoj konsolidaciji. Nažalost slabe igre i bodovni saldo nije pratio sve ostale aktivnosti predsjednika Mujkanovića i članova UO FK Sloboda.

Sloboda ima izboreno polufinale KUP-a Bosne i Hercegovine dok na tabeli zauzima 10. mjesto sa svega 16 osvojenih bodova. Obzirom na novonastalu situaciju uskoro se može očekivati sjednica Skupštine na kojoj bi se trebalo raspravljati o izboru novog predsjednika UO FK Sloboda.

BHT Premijer liga nastavlja se sredinom mjeseca februara a do tada je potrebno odraditi pripreme, pojačati ekipu ukoliko se želi sačuvati Premijerligaški status i pokušati osvojiti KUP takmičenje koje bi Slobodi garntovalo učešće u Ligi Evrope.

(Bportal.ba/Tuzlanski.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>