LifeStyle Magazin Magazin

Uništena Trumpova zvijezda na Stazi slavnih u Hollywoodu

U ranim jutarnjim satima u srijedu muškarac je iz kofera za gitaru izvadio čekić i potpuno uništio Trumpovu holivudsku zvijezdu, objavio je NBC Los Angeles.

NBC je objavio da se 25-godišnji muškarac predao policiji odmah nakon razbijanja Trumpove zvijezde na holivudskoj stazi slavnih. Na Twitteru su objavljene fotografije nakon incidenta.

Trumpova holivudska zvijezda česta je meta napada njegovih kritičara. Dosad su je šarali grafitima, ostavljali na njoj pseći izmet te ograđivali sićušnim zidovima, po uzoru na onaj koji Trump želi sagraditi na granici s Meksikom.

Motiv i ime mladića koji je uništio zvijezdu još nisu objavljeni, ali Trump ga je mogao izazvati mnogobrojnim potezima – od prijetnji Iranu preko približavanja Putinu, do odvajanja djece imigranata od njihovih porodica.

Ovo je drugi put da je neko potpuno uništio Trumpovu holivudsku zvijezdu. Jedan muškarac je u 2016. također čekićem razbio zvijezdu te izjavio da želi prodati njene dijelove i novac dati žrtvama Trumpovog seksualnog zlostavljanja.

Mladiću koji je danas razbio zvijezdu prijeti maksimalna kazna od tri godine zatvora, iako je muškarac iz 2016. dobio 20 dana rada za opće dobro i novčanu kaznu od 4.400 dolara.

(Bportal.ba/Index)

Podijeli na društvene mreže!