Crna Hronika

Uhvaćeni nespretni razbojnici: Pokušali opljačkati pumpu pa im se raspao pištolj

Dvojica razbojnika sa područja sarajevske općine Stari Grad uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali opljačkati benzinsku pumpu na Palama.

U policijske prostorije na saslušanje su privedeni Š. E. ( 24) i B. E. (26) zbog sumnje da su 26. jula, oko 02.40 sati, pokušali izvršiti razbojništvo na benzinskoj pumpi “Sarajevo-invest”, u ulici Karađorđeva, općina Pale.

Oni su bili sa još dvije maskirane osobe kada je jedna od njih pištoljem počela udarati u stakleni portal na ulaznim vratima, usljed čega dolazi do ispadanja okvira i municije iz oružja.

Razbojnici su u tom trenutku pobjegli, ali su ubrzo identifikovani, pronađeni i uhvaćeni, a na zahtjev policije iz Istočnog Sarajeva. Prilikom njihovog saslušanja B. E. je u potpunosti priznao izvršenje opisanog krivičnog djela, dok policijski službenici PU Istočno Sarajevo daljom kriminalističkom obradom imenovanog indentifikuju i druga dva izvršioca, a radi se o licima B. E. (26) iz Starog Grada i I. E. (29) iz općine Novi Grad.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenih bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.

(Bportal.ba/Faktor)

Podijeli na društvene mreže!